Loading
Bel ons 06-29032002

onderdelen

Onderdelen vervangen

Het is belangrijk om uw auto goed te onderhouden. Dit zorgt ervoor dat uw auto lekker blijft rijden, goed blijft presteren en veilig is. Met een goed onderhouden auto ontloopt u onnodige schade, die op lange termijn voor veel problemen kan zorgen. Bij goed onderhoud hoort dan ook het vervangen van bepaalde onderdelen. Helaas kan dit veel kosten als het om dure onderdelen gaat. Een mooie manier om hierop flink te besparen is natuurlijk het zelf vervangen van onderdelen. De vraag hierbij is dan wel of u kundig genoeg bent om de onderdelen te vervangen. Wij helpen u graag bij het vervangen van de onderdelen op de juiste manier. Om geen onnodige onkosten te maken adviseren wij om de onderdelen door vakmensen te laten vervangen.

Wat kunnen wij voor u doen?

Zelf vervanegen

De onderdelen die u zelf kunt vervangen hangt sterk af van u eigen kunde en kennis.. De volgende zaken kun je over het algemeen bij elke auto zelf doen:

  • Verlichting: Verlichting is niet zo ingewikkeld om te vervangen. u kunt er makkelijk bij en het is met wat kennis eenvoudig te vervangen. Bij xenon koplampen ligt het vaak wat anders, die kun je vaak beter in een garage laten vervangen.
  • Ruitenwissers: ruitenwissers moeten ook worden vervangen. Dit is eigenlijk voor iedereen heel simpel, het komt erop neer dat u de oude ruitenwissers eraf moet trekken en de nieuwe er weer opschuiven. 
  • Lak en carrosserie: dit hangt natuurlijk af van de soort schade, en de grootte hiervan. Maar kleine deukjes of krasjes kun je vaak zelf prima vervangen. 
  • Accu: ook de accu van je auto kun je prima zelf vervangen, als je beschikt over enige kennis. Let wel op; als je een start-stop systeem hebt is het een ander verhaal, dan moeten ze waarschijnlijk moeten worden ingeleerd. 

Vervangen bij ons

Bij de meeste onderdelen is het niet aan te raden om zelf te vervangen. Uiteraard zijn er uitzonderingen, maar let bij onderstaande onderdelen goed op en ga na of je dit wel zelf zou willen doen. 

  • Elektronische componenten van de auto: er zitten in moderne auto’s heel veel elektronische componenten, en dit is een ingewikkeld proces. Je moet heel veel kennis hiervan hebben om deze onderdelen zelf te kunnen vervangen. Daarnaast loop je het risico dat je door een verkeerde ingreep de situatie alleen maar verergerd. 
  • Airco en koelsysteem: bij een defect aan het koelsysteem of de airco van moeten vaak alle onderdelen worden gecontroleerd op lekken. Dit is lastig te controleren, en ook het vervangen is redelijk ingewikkeld. Als je niet precies weet hoe het werkt, laat het dan over aan een professional. 
  • De motor: de motor is natuurlijk het middelpunt van de hele auto, hierbij hoort ook de versnelling. Alle reparaties hieraan kun je beter niet zelf doen. Een klein foutje kan al leiden tot een mindere prestatie, minder comfort of nog veel grotere problemen. Wij raden dan ook aan om met dit soort problemen altijd naar een garage te gaan.