Loading
Bel ons 06-29032002

motor

Reparatie & Onderhoud

Reparatie van de uw automotor wil zeggen dat er een probleem is met de motor. Dit kan verschillen per type en merk. De onderdelen in of rond de motor die de problemen veroorzaakt hebben en de delen die beschadigd zijn, zullen vervangen worden. Vaak is dit iets eenvoudigs als een sensor, een bobine, de startmotor, een dynamo of de stuurbekrachtiging van de auto. Een klein defect kan helaas ook tot meer schade leiden. Daarom adviseren wij tijdig de nodige onderdelen te vervangen om meer schade te voorkomen. In sommige gevallen kan de schade zodanig oplopen dat er een compleet nieuwe motor in de auto geplaatst moet worden.

Meest voorkomende motor problemen

Temperatuur van de motor

Als een koelsysteem is gaan lekken of de ventilator van de koeling niet meer naar behoren werkt, wordt de motor te heet. Is er snel gereageerd op het signaal in het dashboard van de auto, dan is er geen schade aan de motor ontstaan. Dan is het dichten van het koelsysteem of het repareren van de ventilator voldoende.

Is de temperatuur echter zo hoog opgelopen dat de dichting (pakking) van de automotor (zoals de pakking tussen de cilinderkop en het onderblok) het begeven heeft, zal de cilinderkop gedemonteerd moeten worden. De kop wordt dan door het revisie bedrijf afgeperst en indien noodzakelijk gevlakt. Vervolgens wordt de motor weer in elkaar gezet.

Distributieriem van de motor

De distributieriem is een intern motoronderdeel dat ervoor zorgt dat de cilinder op het juiste moment afvuurt. De distributieriem heeft een levensduur van tussen 90.000 en 200.000 km. Dit hangt af van de merk, type en bouwjaar van uw auto. Een distributieriem is onderhevig aan ongelooflijke krachten in uw motor en moet uiteindelijk worden vervangen. Zonder een volledig werkende distributieriem, zal uw motor niet draaien. Niet alle motoren hebben een distributieriem. 

Het tijdig vervangen van de distributieriem is belangrijk voor de levensduur van uw auto. Wij zijn gespecialiseerd in het vervangen van de distributieriemen van vrijwel elke auto.

Motor vervangen

Het plaatsen van een motor is een optie als de schade niet economisch te repareren is of de schade niet te achterhalen is. De meest voorkomende probleem is dat de motor is heet geworden, de zuigers zijn door uitzetting gaan klemmen in de cilinders en zijn gaan “vreten”. Er ontstaan dan krassen in de wand van de cilinder waardoor de motor zwaar beschadigd is.

De meest voorkomende optie is dan: een andere motor plaatsen. De bestaande motor reviseren kan veel kosten met zich mee brengen. Op dat moment moet een keuze gemaakt worden tussen de kosten en de kwaliteit van de reparatie.

Wij werken met een aantal geselecteerde en betrouwbare leveranciers van gebruikte motoren. Er wordt gekozen voor een motor die vergelijkbaar is met – of beter is dan – de bestaande motor in de auto wat leeftijd en kilometers betreft.

De kosten van het uitbouwen van de bestaande en het inbouwen van de vervangende motor zijn vaak lager dan het volledig reviseren van de motor. Dit komt door de vele uren die aan de reparatie en revisie besteed moeten worden.
Belangrijk voor die keus is hoe lang de auto nog mee moet, wat de waarde van de auto is en hoe lang deze gemist kan worden.

Wilt u meer weten over onze ruilmotoren? Neem dan contact met ons op, wij staan u graag te woord.